“Een community voor mensen met een zelfde geaardheid en interesse.”

Stichting Roze Maandag is de drijvende kracht achter een event dat niet draait om het uitsluiten, maar om het verenigen van mensen. De speciale dag op de Tilburgse kermis laat keer op keer zien dat homo- en heteroseksuelen samen een feestje kunnen bouwen.

De aankondigingen van Roze Maandag in het verleden waren veelal vrolijk van toon en beeld. Maar dit keer kozen we voor een serieuze insteek: intolerantie. Want ondanks jaren van homo-emancipatie is Nederland nog steeds niet 100% veilig voor homoseksuelen. Van pesterijen tot fysiek geweld: voor sommige mensen is acceptatie teveel gevraagd. Wij besloten het thema van ‘afzonderen’ en ‘uitsluiting’ uit te vergroten en te verpakken in een haox die zomaar eens waar zou kunnen zijn:

GayVillage

Een community voor mensen met een zelfde geaardheid en interesse. Een woonomgeving vol rust, ruimte en vrijheid. Met de mogelijkheid van verschillende faciliteiten, speciaal afgestemd op de behoeften van de bewoners. Zoals bijvoorbeeld een fitnessruimte, kookschool of tennisbaan. Blauwhoed en LBB Naber Makelaars verbonden hun namen aan dit initiatief om het zo echt mogelijk te laten lijken.

Resultaten

De hoax werd breed opgepikt door nationale en internationale media. Tot in China was GayVillage nieuws. Veel mensen uitten hun afgrijzen over de noodzaak van een aparte wijk voor homoseksuelen. Anderen vonden het juist een goed idee. Sommigen meldden zich zelfs aan om er te komen wonen. Een stroom van meningen en discussies in alle media hield dagenlang aan. Dagen waarin intolerantie tegen homo’s hoog op de maatschappelijke agenda stond. En laat dat nou precies onze bedoeling zijn geweest…