De uitdaging


De uitdaging


BrabantSport is een bundeling van krachten op het gebied van sport in Brabant. Vier organisaties, met ieder hun eigen identiteit, zetten samen hun schouders onder een gemeenschappelijk doel; Brabant sterker maken door sport. Dit doen ze door projecten te ontwikkelen. Samen met andere onderdelen, maar vooral ook samen met Brabantse bedrijven die datzelfde doel voor ogen hebben.

Maar voordat ze daar mee bezig konden, was er een gemeenschappelijke identiteit nodig die de volledige lading dekt én past op iedere onderdeel van BrabantSport.

De oplossing


De oplossing


Samen met alle betrokken partijen vulden we een Brandkey in voor BrabantSport. Hierin werd o.a. duidelijk wat de concurrenten van de nieuwe organisatie zijn, welke voordelen BrabantSport heeft en hoe ze dat kunnen bewijzen. Broodnodige informatie om uiteindelijk de propositie te kunnen formuleren: Maak samen met BrabantSport ambities waar.

Die propositie was het uitgangspunt voor de positionering van BrabantSport. Een heldere identiteit in woord en beeld. De eerste stap was een pay-off die duidelijk maakt waar BrabantSport voor staat:

VISUELE IDENTITEIT


VISUELE IDENTITEIT


Met een heldere propositie en bijbehorende pay-off, ontbrak het nog aan een duidelijke visuele identiteit. De basis voor het nieuwe logo was de letter ‘B’. Niet zomaar een B natuurlijk, maar een B met een sportief sausje.

Beeldtaal


De BrabantSport beeldbank is rijkelijk gevuld met beelden. Evenementen, topsporters, innovaties, etc. Heel fijn natuurlijk, maar om de BrabantSport identiteit een smoelwerk te geven zijn ze te divers qua stijl. Daarom bedachten we een list. Een beeldtaal gebaseerd op het bekende Brabants bont. Maar dan de 2.0 versie. Zodat we ieder beeld een echt BrabantSport-sausje kunnen geven.

Communicatie uitingen


Communicatie uitingen


Sponsorbrochure


LANCERING


LANCERING


Met een lanceringsevenement gaven we BrabantSport een kickstart. Ongeveer 150 ondernemers maakten kennis met BrabantSport. Peter Heerschop presenteerde een Brabantse variant van het bekende programma Holland Sport.